september 20, 2024

Tourism News

Tourism News : Din guide till att resa världen runt och inspirera dig.

"Henan Science Popularization" är ett hälsoproblem som inte kan underskattas av 45 i medelåldern

2 min read
Nu är många städer i mitt land oroliga för allt mer överbelastad transport.För att vara exakt är förstoppning in

Nu är många städer i mitt land oroliga för allt mer överbelastad transport.

För att vara exakt är förstoppning inte en slags sjukdom, utan en betydande minskning av avföring var 2 till 3 dagar eller längre.

Varför finns det förstoppning?

Förstoppning är tre typer: svag förstoppning, spasm förstoppning och hinder.

I det dagliga livet ser vi ofta en sådan situation: det finns en bil på vägen att en bil förankrar, och det kommer snart att finnas en stor serie strängar.Om kolonperistaltiska funktionen försvagas eller förloras kommer den också att få avföring att samlas i tarmen och leda till förstoppning.

Lösningen av svagt förstoppning är att öka tarmperistaltis, och den är främst baserad på dietjustering.

Ät först fler livsmedel som innehåller matfiber.Olika livsmedel som innehåller matfiber, såsom grova korn, hudfrukter, färska grönsaker etc., stimulerar tarmen, främjar gastrointestinal rörlighet och förbättrar tarmrörelsens förmåga.

För det andra, drick mer vatten.Drick mycket vatten för att hålla tarmen med tillräckligt med vatten, vilket bidrar till utsöndring av avföring.

För det tredje, ge B -vitaminer.Att äta fler livsmedel som innehåller B -vitaminer, såsom grova korn, jäst, bönor och dess produkter, kan främja utsöndring av matsmältningsjuice, underhålla och främja tarmrörelse och hjälpa till att avrätta.

För det fjärde, ät mer gasproducerande mat.Multi -choice av livsmedel som är lätta att producera kan främja tarmperistalt, vilket är gynnsamt för avföring.

För det femte öka maten på lämpligt sätt.Växtolja kan direkt återfukta tarmen, och nedbrytningen av produktfettsyror kan stimulera tarmrörelser.Du kan välja jordnötter, sesam, valnötter, jordnötolja, sesamolja, sojabönolja, etc. med en total fettmängd på 100 gram per dag.

Sjätte, liv tabuer.Undvik tobak och alkohol, undvik kryddig mat, eftersom dessa livsmedel inte är bra för laxerande.

Kunskapen i artikeln hänvisar till ”hösten för kassaskåpet vid behandling av sjukdomar och säkra” i vägledning av den icke -avfallande vägledningen av traditionell kinesisk medicin. Broschyren Wang Yongxia och Henan Science and Technology Publishing House publicerade.

Källa: Henan Health Central Plains Service Garanti Center

Författare: Bok Xiaoyan

Copyright 2019-2024 9trip.net All rights Reserved | Newsphere by AF themes.