september 20, 2024

Tourism News

Tourism News : Din guide till att resa världen runt och inspirera dig.

Business Aerospace Investment Base 丨 Resor och tankar från äldre kommersiella leverantörer av flyg- och rymdtjänster

7 min read
Verksamheten och tankarna från veterantjänstleverantören av kommersiell flyg- och rymdsugnDen 3 april väckte nyhet


Verksamheten och tankarna från veterantjänstleverantören av kommersiell flyg- och rymdsugn



Den 3 april väckte nyheterna om ”2024 ~ 2026 Jiali Rockets och Carpool Launch Services” uppmärksamheten från den inhemska och utländska kommersiella utrymmet.Nyheternas huvuddel är det stora väggföretaget i China Aerospace Technology Group Co., Ltd.


Som ett gammalt kommersiellt flyg- och rymdföretag som har tillhandahållit internationella kommersiella lanseringstjänster i nästan 40 år har internationell satellit varit på Orbit Delivery Services i nästan 20 år, inhemsk kommersiell lansering och järnvägsleveransstjänster i nästan 10 år, är Great Wall Company engagerat i Utveckling av satellit för inhemska och utländska kunder.


Sedan inrättandet 1980 har företaget avslutat totalt 83 kommersiella lanseringar och skickat 72 internationella kommersiella satelliter och 131 inhemska kommersiella satelliter in i banan.Dessutom tillhandahåller det också 48 lanseringstjänster för att lansera 28 internationella laster och 119 inhemska kommersiella satelliter.



Pionjär inom kommersiell flyg-



Kommersiell flyg- och rymd är inte ett nytt ord för Great Wall.


Sedan 1985 har mitt lands tillkännagivande av Long March Rockets kommit in på den internationella marknaden för kommersiella lanseringstjänster, Great Wall Company har varit en allmän entreprenör för internationella kommersiella lanseringstjänster och har skapat ett stort ansvar för den internationella flyg- och rymdmarknaden som skiljer sig från Nationella finansieringsuppgifter.


I juni 1987 tecknade Great Wall Company ett serviceavtal med en Micro -Gravity -testanordning genom retursatelliten med Mattola Sakura Corporation.Projektet blev det första kommersiella lanseringstjänstkontraktet som genomförts av China Aerospace.


I november 1988 undertecknade Great Wall Company och USA Houz en lång tvåbindande bärare -Carrier -raket för att starta två kommunikationssatellitkontrakt.Projektets framgång skapade ett mirakel med att ”hålla ett skissavtal, leta efter lån med kontrakt, göra raketer med lån” och ”18 månader från ritningar till raketer”, som blev branschens skönhetsprat.


Chen Jianjun, som påminner om flera scenarier på året, har några få skatter: ”Från undertecknandet av Asian Satellite nr 1 lanseringstjänstkontrakt med det asiatiska satellitföretaget i januari 1989 till framgångsrik lansering av den satellit i april 1990. Den första utländska kommersiella satellitlanseringstjänsten och därmed behärskar förmågan att affärsförhandlingar, teknisk samordning, teknisk säkerhet, exporttillstånd och försäkringsarrangemang som företagets lanseringstjänst ska vara tillgänglig.


Från 1990 till 1999 överskred antalet internationella kommersiella lanseringstjänster i mitt land 50%av det totala antalet långa marschetter och svarade för 7%till 9%av den internationella marknadsandelen.Efterfrågan på ökningen av kvaliteten på kommunikationssatelliter med hög användning på den internationella marknaden och lanseringen av låg -orbital satellitnätverk har främjat China Aerospace för att utveckla långa två, långa tvåbindande/EPKM, långa två -B/SD och långvarig tre -B -raketer.Senare blev de långa två raketer som utvecklats på grundval av långvariga raketer och långvarig bindning den viktigaste raketen i den kinesiska flyg- och rymden.


Sedan slutet av 1990 -talet, inför icke -marknadsorienterade faktorer, har det stora väggföretaget tagit ett annat tillvägagångssätt för att samarbeta med europeiska flygbolag för att ge internationella användare en lösning för att lansera europeiska satelliter för den långa marschen.Från 2005 till 2012 lanserade Long March Rockets totalt sju europeiska satelliter bland dem, lanseringen av W3C -satelliten för oktober 2011 var lanseringstjänsten för China Aerospace för att tillhandahålla en global huvudkommunikationssatellitoperatör.


Geopolitiskt inflytande fick emellertid att de långa marschetterna långa mars att lansera den europeiska satelliten att stoppa plötsligt 2013.Lyckligtvis, med utvecklingen och mognaden för mitt lands kommunikationssatelliter och fjärravkänning av satellitteknologi, har Great Wall Company lanserat en leveransstjänst för långa marschetter för att lansera en lång marsch på den internationella marknaden vid första gången .


I maj 2007 uppnådde lanseringen av den nigerianska kommunikationssatellit nr 1 som utvecklades av den orientaliska Red IV -plattformen ett genombrott i hela exporten av hela stjärnan i mitt land.Great Wall har vuxit från en enda lanseringstjänsteleverantör till att tillhandahålla systemintegratorer och omfattande tjänsteleverantörer som kan tillhandahålla satelliter, raketer, markstationer, försäkring, finansiering, utbildning och järnvägsfrekvenskoordination.


bild

▲ Den 14 maj 2007 lanserade den långa mars nr 3 Rocket Rockets framgångsrikt nigeriansk kommunikationssatellit nr 1


Från och med nu har Great Wall levererat 12 kommunikationssatelliter till internationella kunder och 6 fjärravkänningssatelliter.


Liten satellit ”Sharing Rockets”


Den inhemska marknaden har tyst förändrats.


2014 utfärdade statsrådet de ”vägledande åsikter om uppmuntrande av sociala investeringar och finansieringsmekanismer som uppmuntrar sociala investeringar” i viktiga områden inom innovation.


Sedan dess har mitt lands kommersiella flyg- och rymdstarter börjat dyka upp, och efterfrågan på liten satellit kommersiell lansering med en kvalitet på 10 kg har dykt upp.


Great Wall Corporation fångade först efterfrågan på inhemsk affärslansering och marknadspotential.Med utvidgningen av produkten från kommersiella satellitföretag växer efterfrågan på inhemsk satellitlansering och kvaliteten samlas från 100 ~ 300 kg.


Kvaliteten på små satelliter är liten och har inte villkoren för lanseringen av en övergripande raket.Great Wall Company lanserade lanseringstjänsten ”Sharing Rockets” i enlighet med många års erfarenhet, som tillhandahåller en enstopp carpool -lanseringslösning som samordnar projektledningen, teknisk samordning och affärsarrangemang för flera satelliter för att dela en raketlansering. Node Review, lanseringslicensdeklaration, försäkringsarrangemang och till och med marknadsföring av satellitapplikationer och finansieringstjänster.


”Tillsammans kan lanseringen av små satellitanvändare minska kostnaderna genom att dela tekniska tjänster, företagstjänster och branschöverensstämmelse genom att dela tekniska tjänster, företagstjänster och branschöverensstämmelse genom delade raketer. Wang Yan, den omfattande säkerhetsavdelningen i Great Wall Corporation, avslutad.


I april 2021 implementerade det stora väggföretaget ”Sharing Rockets” för första gången. av ”One Arrow 22 Star” och ”Gold Rocket” Long 2 mars ”One Arrow 14 stjärnor” lanserades framgångsrikt, vilket gav lösningar för kommersiella utrymmen för att komma in i rymden.


bild

▲ Den 27 februari 2022 slutförde de långa åtta raketerna ”Shared Launch” -läget vid Wenchang Aerospace Launcher i KinaEn pil 22 -stjärna”utsläpp


Som svar på lanseringsbehovet i den kommersiella lilla satellitkonstellationsplanen lanserade Great Wall ”Networking” -startstjänsten.I november 2021 lanserade de långa 6 mars Rockets ”One Arrow 10 Stars” 10 satelliter av satellogiska, argentinska satellogiska och 9: e satelliten för geely konstellation av tidtabell Daoyu Company i juni 2022, ”Great Wall Corporation ger en typisk uppgift för NetworKing att lansera att starta till inhemska och utländska kunder.För kunder med specifika Arrow -lanseringskrav kan Great Wall Company också tillhandahålla ”specialbil” -start.


Liu Jie, som alltid har spårat utvecklingen av kommersiellt flyg- och rymd, tror: ”Dessa flexibla och olika lanseringstjänstlösningar är i linje med de brådskande behoven i utvecklingen av mitt lands kommersiella satellitföretag i de tidiga stadierna av utvecklingen av utvecklingen av Kinas kommersiella satellitföretag, tillverkning och tillämpning av dragkraftsoperatören och satelliten och främjar inhemsk och internationell dubbelcykel, arkitektur Mitt lands goda ekologiska miljö i den kommersiella flygindustrin har spelat en positiv roll.


Möjligheter och drömmar


Sedan 2023 har partiets centralkommitté definierat kommersiellt flyg- och rymdsindustri och föreslagit att odla den som en viktig kraft för byggandet av en flyg- och rymdmakt.Gruppföretaget betraktar också Commercial Aerospace som ett viktigt sätt att främja sin högkvalitativa utveckling.


Detta är utan tvekan en ny möjlighet för Great Wall Company.


Partikommittén har upprepade gånger genomfört särskilda diskussioner, och projektgruppen fortsätter att genomföra brainstorming … I stadiet av omfattande innovation av kommersiell flyg- och rymdteknik, produkter, tjänster och modeller i mitt land, förstår de känsligt marknaden och svarar aktivt För kunder använder gruppföretagets internationalisering och inhemska verksamhet rollen som flyg- och rymdplattform, med det relevanta kommersiella flyg- och rymdföretaget för gruppbolaget och gruppens professionella företag, utforska de interna kommersiella flyg- och rymdlösningarna för gruppföretaget.


”Great Wall Corporation kommer att ge fullständigt spel till erfarenheten och fördelarna med den allmänna entreprenören för internationella astronala exportprojekt och utvecklas gemensamt med satellitdriftenheter, övergripande satellitenheter, lastutvecklingsenheter och rakettillverkningsenheter till Traction Space Technology, produkter, tillverkning , applikationer, tjänster och modeller innoverar, utvecklar systemlösningar med internationell konkurrenskraft, bygger nära partnerskap som delar risker, intressen och resultatdelning och främjar högeffektiva raketer och lanseringstjänster, små kommunikationssatelliter, programvara -definierade satelliter och andra produkter och tjänster för att komma in i landet så snart som möjligt så snart som möjligt ”The Commercial Space Market och International Aerospace Market” ”Fördelarna med Great Wall Company och det framtida utvecklingsutrymmet, Chen Jianjun var full av förtroende.


bild

▲ Den 29 september 2021 höll Great Wall Company en delad raketunderskriftsceremoni under den 13: e China Air Show


För detta ändamål har de fortfarande en serie djupt tänkande och layout:


—— Organisera ett speciellt seminarium, samla i stor utsträckning olika kommersiella flyg- och rymdämnen uppströms och nedströms om mitt lands kommersiella flygindustrins kedja, snabb utbytesindustrins hotspots och utvecklingsfrågor och aktivt bygga en bra konkurrensförhållande, återspeglar gruppföretagets ledande roll i gruppen Fält för kommersiell flyg- och rymd.


— – Tillägg för att fokusera på forskning om infrastruktur för infrastruktur och driftshantering, främja byggandet av oberoende lanseringsfält, bryta igenom bristen på flaskhalsar av lanseringsresurser och möta den brådskande efterfrågan på satellit- och rakettillverkning på satellitapplikationssidan .


— -Chide för att bygga en högorienterad multibands flyg- och rymdmätning och kontrollnätverk som uppfyller behoven av kommersiell flyg- och rymdutveckling i mitt land för att betjäna raketlansering, höglån Rail Satellite Early Track Segment Testkontroll, järnvägshantering, nödmätning och kontroll och data mottagande.


Copyright 2019-2024 9trip.net All rights Reserved | Newsphere by AF themes.