september 20, 2024

Tourism News

Tourism News : Din guide till att resa världen runt och inspirera dig.

Lili shi människor skriver om Huazhang ali distriktsutbildning arbetsrelationer

5 min read
Bilden visar lärare i Shaanxi Experimental School i Ali Regional Use Multimedia -plattformar för att lära elever.Reporter Lausann Dan
Bilden visar lärare i Shaanxi Experimental School i Ali Regional Use Multimedia -plattformar för att lära elever.Reporter Lausann Danzhen Yongqing Photo
Under de senaste åren, med hjärtligt vård av partiets centralkommitté och det starka stödet från provins- och städerna, med det starka ledarskapet för partikommittén och regeringen i den autonoma regionen, enheten och ledarskapet för den lokala partikommittén och administrationen , och hjälp av alla sektorer i samhället har utbildningsorsaken i ALI -regionen genomgått en enorm utbildning.
Infrastrukturen förbättras ständigt
”Från 1953 till 1959 fanns det bara två skolor i ALI -området. Vid den tiden var skolan en lyx för barn.”Efter den obehagliga kampen under de senaste decennierna har Ali -regionen inrättat ett antal moderna skolor som Ali Shaanxi Experimental School, Ali River, Lhasa Ali River, Senior Middle School of Lhasa och Secondary Vocational and Technical Schools i Ali -regionen.För närvarande finns det 147 skolor på alla nivåer i regionen, inklusive 100 dagis, 37 grundskolor, 7 gymnasieskolor, 2 gymnasier och 1 gymnasieskolor.Det finns 26 200 elever i regionen, inklusive 5 222 dagis, 12 400 grundskolor, 5020 juniorhögskolor, 2541 vanliga gymnasier och 996 sekundära yrkesmässiga och tekniska skolor; Gymnasieutbildning och yrkesutbildning är ett relativt komplett modernt utbildningssystem.
”Vi har alltid insisterat på utvecklingskonceptet” oavsett hur hårt du inte kan drabbas av barn, oavsett hur dålig du inte kan utbilda ”och lägga 20%av de finansiella inkomsterna i regionen i utbildningen, vilket är den Största utgifter för regionala finansiella allmänna budgetar. ”Gesang introducerade, sade att under den” trettonde femårsplanen ”genomfördes 358 utbildningsprojekt i hela regionen och finansieringen för utbildning var 1.593,5 miljarder yuan.Genom att förbättra skolförhållandena, är alla typer av skolor på alla nivåer, omfattande byggnader, fakultetens sovsalar, student sovsalar, matsalar, badhus och annan infrastruktur alla tillgängliga. Stadium Sådana funktionella anläggningar och utrustning är fullständiga … Nu har Ali utbildat säkerhet för hög kvalitet, obligatorisk utbildning hög kvalitet, vanliga högskolekvalitetsegenskaper, högkvalitativ integration av specialundervisning och högkvalitativ yrkesutbildning Högkvalitetsomvandling.
Med den olika implementeringen av digitaliseringen av utbildningen har för närvarande 138 skolor över hela regionen anslutit utbildningsmolnnätverket, Mount Everest Flag Cloud Resources har gått in i klassen och 627 klasser i det obligatoriska utbildningsstadiet är utrustade med multimedia klassrum. ”Tre klassrum” online -utbildningsresurser … villkoren för att driva skolor på alla nivåer i regionen har förbättrats enastående.
Lärarna har fortsatt att stärka
Under de senaste åren har ALI -regionen övergripande och optimerade lärarnas förberedelser och kvantitet och främjat den mer balanserade fördelningen av lärarnas resurser.Från och med nu finns det 2 238 heltidslärare i regionen, inklusive 408 dagis, 942 grundskolor, 778 i början och 100 yrkesskolor. Totalt antal lärare. och den totala kvaliteten förbättras.
Samtidigt främjar Alibaba -området kraftigt andan hos lärare, implementerar strategin att ”gå ut” och ”snälla komma in”, ökar utbildningen och utbildningen av lärare, fördjupar ”grupputbildningstalenter” för att stödja Tibet och främja den ordnade kommunikationen av lärare; Fast kunskap och vänlighet.
ALI -regionen har fullt ut partiets utbildningspolitik, stärkt partiets ledarskap och arbetet med partiets arbete i utbildningssystemet, samvetsgrant implementerat huvudansvarssystemet för partiorganisationsledare, förstärkte kontinuerligt de politiska och organisationsfunktionerna hos partiorganisationer alls partiets organisationer nivåer och förstärkte omfattande partiets omfattande ledarskap för utbildning.Från och med nu har ALI -utbildningssystemet etablerat 133 Grass -Roots Party -organisationer och 1 029 partimedlemmar.Skapa aktivt ett partibyggnadsmärke av ”co -casting division moralisk själ för att ägna sig åt partiet”, med fokus på genomförandet av de grundläggande uppgifterna för Lindu -folket och lösa det grundläggande problemet med att ”odla vem, hur man odlar människor och vem som Kultivera människor ”, belyser ideal och övertygelser om utbildning, stärker utbildningen av socialismens kärnvärden, fördjupas utbildning av patriotism, nationell enhet och anti -avdelningskamp, ​​fördjupas integrationen av ideologiska och politiska kurser i grundskolor och gymnasieskolor och ständigt vägleda majoriteten av lärarna och eleverna att bygga ett ideologiskt medvetande och politisk läskunnighet.
Från 2017 till 2019 rankade utbildningssystemet i Ali -distriktet på tredje plats i den regionala årliga partibyggnadsgranskningen och bedömningen i det regionala universella branschsystemet i tre år i rad. Effektiviteten hos partibyggnaden leder till utveckling av utbildning har blivit allt framträdande.
Utbildningskvaliteten ökar
Ali -regionen följer skolidéerna om att ”fokusera på grundskolor, integrera befintliga resurs -run mellanskolor och använda gymnasier med olika platser”, optimera skollayouten, integrera utbildningsresurser och förnya samarbetsalliansmekanismen för ”hög – – Kvalitetsskolor för att driva svaga skolor ”. Främja reformen av utbildningsmetoder, skolkörningsmodeller, hanteringssystem och garanterar mekanismer, förbättrar vitaliteten i löpande skolor och förbättrar kontinuerligt kvaliteten på utbildningen och undervisningen.För närvarande har den brutto inskrivningsgraden för förskoleutbildning i hela regionen nått 93,5%, nettoregistreringsgraden för grundskolan når 100%, ungdomsskolan brutto registreringsgrad når 100,74%och bruttoregistreringen vid gymnasiet når 92,8% .
Inte bara det, ALI -regionen har också implementerat de grundläggande uppgifterna för Lideshu -folket, noggrant genomfört ”Five Management”, ”Post -School Service” och ”Double Reduction” -arbetet, fördjupade reformen av ”Three Comprehensive Education”, kontinuerligt Förbättrade mänskliga system för ”fem utbildningar”.Under de senaste åren finns det mer än 1 000 elever som har skickats till viktiga inhemska skolor i ALI -området. På alla nivåer som nationella enhetsdemonstrationsskolor i den autonoma regionen har demonstrationsskolor, civiliserade campus, gröna campus och nationella försvarsutbildningsdemonstrationsskolor har nått 123.
Stående vid den nya historiska utgångspunkten kommer utbildningssystemet i ALI -regionen att göra övergripande planer på att göra ett bra jobb med högkvalitetsutveckling i den nya eran, följa utbildning från politik, grepp om utbildning från människors försörjning, genom att driva utbildning Från lagen och ta högkvalitativ utveckling som en regelbunden utveckling som en lag. och sträva efter att bygga en omfattande och fullständig process för att utbilda människor i integrationen av ”fem utbildning” -integration av moral och kropp. och driver effektivt utbildning som tillfredsställer folket.(Lausann Dan Zhenzhen Yongqing)
Rapport/feedback
Copyright 2019-2024 9trip.net All rights Reserved | Newsphere by AF themes.