september 19, 2024

Tourism News

Tourism News : Din guide till att resa världen runt och inspirera dig.

25 provinser för att avslöja "resetranskriptet" May 1: e ": Peking och Anhui innovativa Gaogan Henan har ledat ledningen

4 min read
Zhongxin Jingwei, 8 maj(Wang Yongle) Semestern "1 maj" slutade, och reseutskrifterna exponerades på många ställen.Peking
Zhongxin Jingwei, 8 maj(Wang Yongle) Semestern ”1 maj” slutade, och reseutskrifterna exponerades på många ställen.
Peking och Anhui innoverar högt
Henan har över 60 miljoner passagerare
Enligt datacentret för ministeriet för kultur och resor, ”1 maj” -semestern 2024, totalt 295 miljoner inhemska turism turism över hela landet, ett år -års ökning med 7,6%, en ökning med 28,2%från Samma period 2019;
Enligt den ofullständiga statistiken från Zhongxin Jingwei, från och med 17:00 den 7 maj, har 25 provinser meddelat att ”Holiday Travel Data” May 1 ”. och till och med nådde en rekordhög.
När det gäller uppmaning är ”Henan Henan” långt framme och fick 61,681 miljoner inhemska turister;Dessutom fick Guangdong, Guizhou, Zhejiang och Jiangsu mer än 30 miljoner turister.
Bland de 25 provinserna finns det 20 platser att tillkännage turisminkomst/utgiftsdata.Bland dem rankas ”Hennes Hakka Shandong” först, och inhemska turismintäkter når 43,86 miljarder yuan;Dessutom Anhui, Liaoning, Guangdong, Guizhou, Fujian, Sichuan Tourism Intäkter/kostnad/kostnader över 20 miljarder yuan.
Det är värt att nämna att Peking- och Anhui -data har nått en ny höjd.Bland dem fick Peking totalt 16,966 miljoner turister och uppnådde turismintäkter på 19,62 miljarder yuan, en ökning med 9,4%och 10,2%år -år, en ökning med 18,5%och 23,1縛 samma period 2019. Det var en rekordhög i historien.Anhui fick 49,74 miljoner turister och uppnådde turisminkomst på 27,28 miljarder yuan, en ökning med 4%respektive 13,8%år -år, respektive en ökning med 36,2%respektive 55%jämfört med 2019, en rekordhög.
Dessutom, påverkad av det kontinuerliga nederbördvädret, är Guangdong den enda regionen som har minskat året -år i provinserna som tillkännager året -år.Specifikt fick Guangdong 38,819 miljoner turister, en minskning av förra året från förra året, och en ökning med 1,3縛 2019. Den totala turismintäkterna var 24,52 miljarder yuan, en minskning av förra året från förra året, en ökning med 5,2%från 2019.
Trenden att sjunka på turismmarknaden är mer uppenbar
Det är värt att notera att data från organisationen visar att under maj -dagens semester är trenden att sjunka på turismmarknaden mer uppenbar, vilket främst återspeglas under året -års tillväxttakt för turismorder. Turismmarknaden började dyka upp.
Enligt CTRIP -rapporten, när det gäller resorder, är året -års tillväxttakt mindre än tredje städer, och tredje och fjärde städerna är mindre än länsmarknaden.Som Anji, Tonglu, Dujiangyan, Yangshuo, Maitreya, Yiwu, Wuyuan, Jinghong, Kunshan och Pingtan är populära länssturismdestinationer, och den genomsnittliga ökningen av turistorder har ökat med 36%.Tongcheng reseuppgifter visar att entusiasmen för bokning i små städer och natursköna platser under de tredje -tidiga nordöstra och västerländska regionerna har ökat med mer än 100%år -år, vilket visar att turisternas intresse för icke -traditionella turistmål ökar .Enligt flygande grisdata, Budi Miao Autonomous Prefecture, Six Panshui, Ali Area, Jiayuguan, Lingshui Li Autonomous County, Ulanchabu, Hainan Tibetan Autonomous Prefecture, Anshun, Jingdezhen, Shuozhou och andra destinationsturistiska reservationer i Sydvästra Guizhou 2 gånger.
Dai Bin, dekan vid China Tourism Research Institute, tror att när resan reser är turismförbrukningen också mogen och rationell.Fler och fler ungdomar jagar inte längre blindt populära turistmål och kändisar på nätet i stället, de väljer istället de små turistdestinationerna med relativt hög kostnadsresultat, till exempel Yanji som ”ersätter Korea” och ”Ping Southeast Asia”. Som Tumuku, Baoshan, Huaihua, Chifeng, Hetian, etc. i de små flygplatsstäderna har populariteten för ”1: e” -semestern ökat avsevärt.Jämfört med städerna som har varit ur cirkeln tidigare verkar dessa små flygplatsstäder eller låglinjer inte ha blivit populära på internet, och det ses sällan att dela med turister på sociala medier.
Ur perspektivet av Jiang Yiyi, professor i School of Sports and Leisure and Tourism vid Peking Sports University, och professor i School of International Leisure Sports and Tourism, uppkomsten av ”Small City Tourism” ligger bakom det är den Verklig hjälp av den kinesiska turismmarknaden sjunker.Under semestern, som undviker de populära turiststäderna i ”trånga människor”, återspeglar ”den lilla staden” med hög kostnadsresultat och unik turist -eld -flödande turism de två vägresor av ”omvänd turism” och ”liten stadsturism”.Det är förutsatt att med den gradvisa diversifieringen av källan och destinationerna på den kinesiska turismmarknaden kommer den nya utvecklingen av ”Small City Tourism” att ge mer nytt inkrementellt utrymme för den inhemska turismmarknaden.
Som svar på utvecklingstrenden för turismmarknaden under hela året tror Wang Xiaoyu, en speciell expert på World Tourism City Federation, att den första är konsumtionsstratifieringen. Erfarenheter, som sportturism, film- och tv -turism, matturism, etc. Flera tema resor.För det andra bör alla orter fortsätta att förbättra de innovativa kapaciteterna för integration, från planerings- och positioneringsmarknadssegmentet, produktriktningen, formatkombinationen, driftsoptimering, etc., utveckling och drift av ”investeringar, konstruktion och drift” är nödvändig i framtiden.
Turismens efterfrågan är stark.De guoliska värdepapperna sa att entusiasmen för resor under semestern i maj fortsatte, och med konsumtionen blev det kostnadseffektivt och diversifierat i turistmål.De trendiga förändringarna i fortsättningen och priset på 1 maj har också varit strukturella förändringar i destinationer. , serviceledare och naturliga natursköna platser.
Enligt Galaxy Securities -rapporten övervakar turismförbrukningen under maj -dagens semester höga baser och väderfaktorer för att upprätthålla en stadig ökning. -on -månaders förbättring.Det rekommenderas för närvarande att fokusera på två huvudinvesteringslinjer: Att fortsätta rekommendera företag och modellföretag med innovativ iteration;(Zhongxin Jingwei -app)
Rapport/feedback
Copyright 2019-2024 9trip.net All rights Reserved | Newsphere by AF themes.